pátek 7. června 2013

Fotogalerie No.1

Fotka, kdy bylo všechno nejhorší. Léčila jsem se v nemocnici v Motole (Praha). Neskutečný dávky hnusné chemoterapie. Teď se léčím už ambulantně (doma).

Fotka, jak jsem vypadala před tim vším. Měla jsem krásný dlouhý hnědý vlnitý vlasy. Těším se až mi zase dorostou.

A nakonec, jak vypadám teď :) Vlasy sice rostou, ale mohlo by to jít rychlejc, třeba 1cm za den :D (impossible).

čtvrtek 6. června 2013

Extravagantní mikiny od Mr.Gugu & Miss Go

Naprosto mě uchvátily mikiny od Mr.Gugu & Miss Go. Jsou skvělý (podle mě). Ten design jak je rozprostřenej do celý mikině! Úžasný.

- unisex mikina
- materiál: 100% polyester
- příjemný mateiál, zaručuje pohodlné nošení
- populární motiv

Pár ukázek:



více na rotmak.cz

středa 5. června 2013

AHS, závislák


Absolutně jsem podlehla seriálu American Horror Story!! Včera jsem si stáhla první díl a dneska to jedu od rána. Už budu skoro na konci první série. A jestli vás zajímá o čem je, tak si myslim, že název seriálu odpovídá všemu.

 Které seriály ještě sleduji: Misfits, The Vampire Diaries, True Blood, The Game of Thrones, The Lying Game, The Walking Dead, The Carrie Diaries a nově American Horror Story

Určitě jeden z těchto seriálů shlédněte, protože já sleduju jen ty nejlepší :D Jsem naprostý závislák na filmech a seriálech.

úterý 4. června 2013

Trochu o amputaci

Představte si, že by vám amputovali nohu. Co byste dělali? Skončil by váš dokonalý svět? A nebo by jste šli dál (prostě co se stalo, stalo se)? Já jsem šla dál, protože opravdu nemá cenu se tím užírat. Navíc nežijeme někde ve středověku, žijeme ve 21.století a protézy na nohu už jsou velice dokonalé.
Sice né tak jak by jsme si představovali, ale pořád se pracuje na lepších a lepších.

Za dokonalou protézu si představuju protézu, která bude řížená naším mozkem. Další věc je obal, takový obal, aby vypadal jako opravdová noha. Možná se někdo dočká toho, že se bude moct noha přišít zpátky jako třeba kousek prstu. Ale nevím jak by to bylo náročné, protože srůst kostí by trval dlouho, jestli není jednodušší a rychlejší se naučit na protéze. Toť otázka.

moje první protéza :)

Já jsem o nohu přišla, kvůli rakovině. Léčba (chemoterapie) mi nezabrala a nádor se zvětšil. Zvětšil se tak, že mi zasáhl tam kam neměl. Vyměnění kloubu prý nebylo možné. Museli mi ji amputovat. Šok to byl velký, hlavně pro můj mozek. Musel si zvyknout nato, že mi něco chybí (a já také).
Když jste po amputaci, máte léky na bolest a v zádech epidural (taky proti bolesti). A jelikož je váš mozek zmatený, pořád cejtíte tu celou nohu, máte fantomové bolesti (píchne vás např. v lýtku, ale lýtko vlastně máte amputované, ale stejně to cejtíte), fantomovy pocity (např. cejtíte prsty u nohou). Ze začátku jsou ty fantomovy bolesti opravdu brutální, vystřeluje bolest všude. Postupně to ale odeznívá.
Následně asi po 14 dnech přichází rehabilitace. Ze začátku velmi bolestivé, protože svaly ochably a navíc amputace je hodně velký zásah pro tělo. Začínáte se zvedáním pahýlu (část nohy která vám zbyla, zda se jedná o amputaci ve stehně). Kroužení, zatínání svalů, potom i přetáčení na bok a břicho. Nakonec chůze o berlích. Během toho všeho, se pahýl musí stahovat obvazama, aby se vytvaroval pro budoucí protézu.
Začátky jsou opravdu těžké, ale stojí zato ;)

amputace v levém stehně (LDK)

pondělí 3. června 2013

Znáte to, ne?

Znáte ten život, když se každé ráno probudíte s pocitem, že je všechno v pořádku, že se vám vše daří, máte ty nejlepší kamarády, kluka/holku, skvělou rodinu v které nechybí ani jeden rodič, znáte? JÁ TAKY NE.
Tohle podle mě vůbec nefunguje, u nikoho. Vždycky se něco najde. Každý řeší nějaké problémy, ať už jsou co nejmenší. "Pane bože, udělal se mi hrozný beďar" "Dnes nikam nejdu, vlasy mám jak pochcanou slámu".
Ale co tehdy, když se vám do života připlete opravdový problém? Úmrtí v rodině nebo onemocnění závažnou nemocí. Co by jste udělali potom? Myslím, že pak už by se takové maličkosti jako beďar nebo pochcaná sláma neřešily. Budete se soustředit jen na tu jednu jedinou věc. Samozřejmě toto bude pomalu odeznívat, protože si časem na ten problém zvyknete a zase začnete řešit ty nejmenší problémy.
Vůbec nevim, kam tenhle článek měl spět,... to bude asi tim že je skoro půlnoc.